Tieteiden yö 2022

Suomalaisten Kemistien Seura tukee Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen Kemianluokka Gadolin—tiedelähetyksen pitämistä 20.1.2022 klo 17.00-18.00 ja 19.00-20.00 Tieteiden yössä.

Salakirjoitusta kemian keinoin – Tutustu kokeellisuuteen ja Kemianluokka Gadoliniin kello 17.00 – 18.00

Haluat kirjoittaa kotona kaverillesi salaisen viestin, mutta et halua muiden saavan sitä selville. Miten voisit kirjoittaa salaisen viestin kotoa löytyvillä aineilla? Salakirjoitusta kemian keinoin opitaan alakoululaisille, heidän perheilleen ja heidän opettajilleen suunnatussa verkkotyöpajassa, johon ovat tervetulleita kaikki kemiasta ja kokeellisuudesta innostuneet. Työpajassa pääsee myös kurkistamaan, miltä Kemianluokka Gadolinissa näyttää ja kuulemaan sen toiminnasta.

Järjestäjä: Helsingin yliopiston tiedekasvatus / Kemianluokka Gadolin

Biomuovia tärkkelyksestä – Tutustu kokeellisuuteen ja Kemianluokka Gadoliniin kello 19.00 – 20.00

Mistä aineesta muovit valmistetaan teollisuudessa, millainen aine on tärkkelys ja mitä biomuovit ovat? Yläkoululaisille, lukiolaisille, heidän perheilleen ja opettajilleen suunnatussa työpajassa annetaan vastaukset näihin kysymyksiin, kun Kemianluokka Gadolinin ohjaajat esittelevät, miten biomuovia voidaan valmistaa tärkkelyksestä kemian keinoin. Samalla pääsee myös kurkistamaan, miltä Kemianluokka Gadolinissa näyttää ja kuulemaan sen toiminnasta. Verkkotapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kemiasta ja kokeellisuudesta innostuneet.

Järjestäjä: Helsingin yliopiston tiedekasvatus / Kemianluokka Gadolin

 

Päivä

20.01.22

Aika

17:00 - 23:00

Sijainti

Verkkotapahtuma
Kategoriat

Järjestäjä

Tieteiden yö
Sähköposti
tieteidenyo@tsv.fi
Sivusto
https://www.tieteidenyo.fi/fi
QR Code