Suomalaisten kemistien seura

Suomalaisten Kemistien Seura ry on vuonna 1919 perustettu valtakunnallinen kemistien ja kemisti-insinöörien järjestö, jonka tavoitteena on kemian ja sen sovellusten, kemian tutkimuksen ja kemianteollisuuden edistäminen yhteiskunnassa sekä jäsenten ammatillinen tukeminen. Seura toimii jäsenten välisenä yhdyssiteenä sekä harjoittaa kokous-, julkaisu- ja esitelmätoimintaa. Seura tarjoaa jäsenistölleen ammatillista verkostoitumista yritysvierailujen ja kokousten puitteissa sekä tarjoaa monipuolista vapaa-ajantoimintaa.

Suomalaisten Kemistien Seuran historiaa

Suomen lippu ja Suomalaisten Kemistien Seuran perustaminen

Suomen lipun muodosta ja väreistä käytiin keskustelua 1850-luvulta lähtien. Erityisesti ruotsinkielinen osa väestöstä asettui tukemaan Suomen vaakunaan perustuvaa punakeltaista leijonalippua, jota vasta itsenäistyneen Suomen senaatti esittikin valtiolipuksi vuoden...