Suomalaisten Kemistien Seuran ja Heurekan yhteistyössä järjestämä Kemian yö oli jälleen suuri menestys. Perjantaina 14.10. aamu ja iltapäivä oli varattu koululuokille, yleisölle ovet avautuivat klo 16. Kävijöitä riitti tasaisena virtana illan viimeiseen ohjelmanumeroon, ulkona klo 23 alkaneeseen Taikatulet – Fever -esitykseen saakka.

Tapahtuman tervetulosanat lausui SKS:n varapuheenjohtaja Miia Mäntymäki jonka jälkeen Verifinin tutkimusjohtaja Paula Vanninen puhui yleisöluentona Meriin upotetuista kemiallisista aseista. Loppuillan ohjelma koostui työpajoista ja Tiedeteatteriesityksestä.

Paula Vanninen kertoi yleisöluennossaa Meriin upotetuista kemiallisista aseista.

Tiedeshown Iloa ilmasta -esitys kiinnosti Heurekan yleisöä.

Uuden Kemia-lehden ensimmäinen numero ilmestyy helmikuussa 2023

Kemian yön yhteydessä pidetyssä Suomalaisten Kemistien Seuran kokouksessa esittäytyi myös Kemia-lehden lehtiuudistuksen toteuttavan Era Content Oy:n toimitusjohtaja Eero Anhava. Hän ja SKS:n uusi toiminnanjohtaja Sari Vihavainen vastailivat kemistien ja muun yleisön kyselyihin koko illan myös SKS:n omalla esittelypisteellä.

Era Content Oy:n Eero Anhava esitteli Heurekassa Kemia-lehden uudistusta seuran jäsenille ja muulle yleisölle.

Esittelypiste ja tapahtuma olivat menestys

Esittelypisteellä kyseltiin yleisön kemiatietoutta tietovisan avulla ja kannustettiin etsimään alkuaineita sanaruudukosta. Niin tietovisa kuin sanaruudukkokin osoittautuivat todella suosituiksi. Kaikki seuran pisteellä kävijät saivat mukaansa myös kemia-esitteen sekä heijastimen. Koululuokille ja sanaruudukkujen oikein ratkoneille meni yllätyskassien mukana mm. Kemianteollisuuden toteuttamia Maailmanpelastuspelejä.

Edellisestä Kemian yö -tapahtumasta ehti kulua jo kolme vuotta, kun koronarajoitukset aiheuttivat pidemmän tauon. Tapahtuma osoitti kuitenkin jälleen tarpeellisuutensa ja kemia kiinnosti niin koululaisia kuin vanhempiakin. Edes tapahtuman muutos maksulliseksi ei vaikuttanut yleisömäärään ja ulko-ovella riitti jonoa vielä yhdeksän aikaan illalla.

Eero Anhava ja Suomalaisten Kemistien Seuran uusi toiminnanjohtaja Sari Vihavainen, sekä suuren suosion saavuttaneet SKS:n heijastimet.

Katso täältä kuvia Kemian yöstä!