Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n Neljän tieteen kisojen loppukilpailut järjestettiin tänä vuonna Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella 19.1.–20.1.2024.

Sekä PISA-tuloksissa että Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen Karvin tuoreessa arvioinnissa nähtiin, että aiempaa harvemman suomalaisen koululaisen osaaminen on huipputasolla (Karvi 14.12.2023OKM 5.12.2023). Kaikista kovimmat osaajat ovat kuitenkin edelleen huippuja: Suomen menestys lukiolaisten kansainvälisissä tiedeolympialaisissa ei ole suinkaan romahtanut.

Karvin johtava arviointiasiantuntija Jari Metsämuuronen totesi Karvin tulosten raportoinnin yhteydessä painokkaasti ”On merkityksellistä kiinnittää huomiota myös siihen, miten parhaiden osaajien motivaatiota matematiikan opiskeluun pidetään yllä ja vahvistetaan” (Karvi 14.12.2023). Tiedekilpailutoiminta on tärkeässä roolissa tässä. Matematiikassa ja luonnontieteissä etevät nuoret pääsevät näyttämään taitonsa, oppimaan lisää ja tapaamaan muita samoista asioista kiinnostuneita nuoria ympäri Suomen.


Loppukilpailujen kärki 2024:

Lukion kemia

1. Antti Eskola, Helsingin suomalainen yhteiskoulu
2. Valto Daavittila, Töölön yhtenäiskoulu (Helsinki)
3. Joona Kovalainen, Kajaanin lukio

Lue lehdistötiedote 

Lukion kemian 2. Valto Daavittila, Töölön yhtenäiskoulu (Helsinki) sekä 3. Joona Kovalainen, Kajaanin lukio