Suomalaisten Kemistien Seuran kevätkokous ja kesäkeittiön kemiaa tiistaina 21.5.2019 klo 17.00-20.00 HY:n Kemian osastolla Kumpulassa (A.I. Virtasen aukio 1, Helsinki).
Kahvitarjoilu
Klo 17.00 SKS:n kevätkokous
Prof. Anu Hopia ja keittiömestari Tatu Lehtovaara
Paras tapa nauttia kesästä on uudet perunat ja graavilohi. Mutta mikä on paras tapa valmistaa nämä herkut? Miten paljon perunoiden pehmoiseen makeuteen vaikuttaa kypsennystapa, ja miten graavaajan taidot vaikuttavat lohen maukkauteen? Gastronomian ja molekyylitiedon saloihin opastavat elintarvikekehityksen professori, tietokirjailija Anu Hopia Turun yliopistosta sekä keittiömestari, tietokirjailija, ruokatuotannon opettaja Tatu Lehtovaara Stadin ammattiopistosta.