Mikä tietokirja on saanut sinut innostumaan ja oppimaan uutta? Kuka on väsymättä viestinyt yleistajuisesti tutkitusta tiedosta? Millä tuoreella tavalla tietoa julkistettiin?

Jos mieleesi on jäänyt jokin erityisen ansioitunut ja ajankohtainen tiedonjulkistamisen teko, joka on herättänyt yhteiskunnallista keskustelua ja tarjonnut oivalluksen hetkiä, kerro siitä meille! Ehdota tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saajaa verkkolomakkeella 1.12. mennessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä. Palkinnot myönnetään tieteellisen, taiteellisen ja teknologisen tiedonvälityksen alalla tehdystä merkittävästä ja ajankohtaisesta tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle. Työn tulos voi olla esimerkiksi yleistajuinen tietokirja, journalistinen artikkeli tai dokumentti – mikä julkaisumuoto ja -keino tahansa, jolla tutkittua tietoa välitetään suurelle yleisölle. Tietoa voidaan julkistaa myös taiteen keinoin.

Palkinnot myönnetään tekijälle tai työryhmälle. Vuonna 2022 asiantuntijoita palkittiin esimerkiksi tietokirjailijana, toimittajana, dokumentaristina ja taiteilijana tehdystä tiedonjulkistamistyöstä. Lue lisää vuoden 2022 palkinnoista. Erityisen ansioituneesta ja pitkäaikaisesta työstä voidaan myöntää tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto.

Tarkat tiedot ehdotusten jättämisestä löydät verkkosivuiltamme. Lisätietoja antaa pääsihteeri Reetta Kettunen, p. 040 733 5935